Wat is er leuker dan uitwaaien aan zee? Uitwaaien met je trouwe viervoeter aan zee! De meeste honden vinden het heerlijk om over uitgestrekte stranden te rennen en te graven in het zand. Ook vinden veel honden het heerlijk om te zwemmen of te spelen in het water. Zeker op warme dagen kan het water veel verkoeling bieden voor mens én dier.

In het hoogseizoen is het op veel stranden verboden om met honden te komen. Tussen oktober en april mogen op veel stranden de honden mee én los gelaten worden. Kijk voor de regels voor het strand waar je naar toe wilt van te voren of de honden welkom zijn en of ze aangelijnd moeten worden, dit voorkomt teleurstellingen. Aan het begin van de ingang van een strand staan ook borden met de regels waaraan je je moet houden op het strand. 

Nederland kent ook een aantal echte hondenstranden, hier zijn extra faciliteiten voor honden en hondvriendelijke horecagelegenheden. Deze stranden vind je niet alleen aan de kust maar ook op de Waddeneilanden en aan een aantal meren.

Vind via de locatiezoeker een strand waar je samen met je hond welkom bent.

 

HONDENSTRAND ZOEKEN